Наслов:

БЕТОВЕНОВА ВЕЧЕР

КОН НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Издадено на: 21.09.1990
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15683 | Страна: 9

Програма:
Увертира „Кориолан“, Концерт за виолина и оркестар во D-dur оп. 61 и Концерт за пијано и оркестар бр. 5 во Es-dur оп. 73 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тадеуш Козловски; Иља Груберт - виолина, СССР; Наум Груберт - пијано, СССР

Клучни зборови:
1990 Бојан Ортаков Иља Груберт Концерт за виолина и оркестар во D-dur оп. 61 Концерт за пијано и оркестар бр. 5 во Es-dur оп. 73 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Наум Груберт Тадеуш Козловски Увертира Кориолан

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат