Наслов:

ДВЕ ДОБРИ ПРЕТСТАВИ


Издадено на: 31.05.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6185 | Страна: 7

Програма:
Опера „Дон Карлос“ од Џузепе Верди и опера „Норма“ од Винченцо Белини.
Учесници:
Јонел Пантеа, Емил Пингареску, Михаил Замфир, Родица Митрица-Бадирчеа, Георге Сара, Анастасија Димитрова; диригент: Томислав Шопов; Тереза Чизовска, Јозев Престрелски, Ришарда Рацевич, Бранимир Стефановиќ; диригент: Тадеуш Козловски
Забелешка:
за настапите на оперските ансамбли од Романија и Полска на годинашниве МОВ

Клучни зборови:
1983 Анастасија Димитрова Бранимир Стефановиќ Винченцо Белини Владо Чучков Георге Сара Дон Карлос Емил Пингареску Јозев Престрелски Јонел Пантеа Мајски оперски вечери Михаил Замфир Норма Ришарда Рацевич Родица Митрица-Бадирчеа Тадеуш Козловски Тереза Чизовска Томислав Шопов Џузепе Верди

Оригинален извадок: