Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МУЗИЧКИТЕ ИСПАДИ НА ИНСТРУМЕНТАЛИСТИТЕ
ОТВАРАЊЕ НА ОХРИДСКОТО ЛЕТО

Периодика: Дневник Датум: 16.07.2003

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОДАТА НА РАДОСТА И ФАНФАРИТЕ…
ИМПРЕСИВЕН СТАРТ НА 43-ТО ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Вечер Датум: 14.07.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАКЕДОНСКАТА ПУБЛИКА ДОСЛЕДНА НА ТРАДИЦИЈАТА
„РИГОЛЕТО“ И „РЕКВИЕМ“ НА МОВ

Периодика: Дневник Датум: 23.05.2001

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СТРАСТ НА ИНТЕРПРЕТАЦИЈАТА
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЦАР САМУИЛ И КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕНЗИВЕН УМЕТНИЧКИ РАСТЕЖ
за концертот на македонската филхармонија, диригент тадеуш козловски, солист франсоа килијан - пијано

Периодика: Вечер Датум: 27.03.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПЕРФЕКТНИ ИЗВЕДБИ
кон концертот на македонската филхамронија, солист фраансоа килијан, диригент тадеуш козловски

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.03.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ПРОФЕСИОНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ
за изведбата на малеровата петта симфонија со македонската филхармонија, диригент тадеуш козловски

Периодика: Вечер Датум: 22.02.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕКАВИЧНО ОСВОЕНА ПУБЛИКА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ИШТВАН РЕМЕР, ДИРИГЕНТ ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 10.12.1990

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ПОРТРЕТНА МАНИФЕСТАЦИЈА
ПО ТРИНАЕСЕТТИТЕ ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.11.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПУЛСИРАЧКА ЕНЕРГИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
БЕТОВЕНОВА ВЕЧЕР
КОН НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.09.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВОКАЛНА СТАБИЛНОСТ
КОН ИЗВЕДБАТА НА РИГОЛЕТО ОД Џ.ВЕРДИ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПОТВРДА НА МОЖНОСТИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.03.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЦЕНСКИ ШОУ
ЗА НАБУКО ОД Ѓ. ВЕРДИ НА МОВ

Периодика: Вечер Датум: 30.05.1989