Наслов:

ВОКАЛНА СТАБИЛНОСТ

КОН ИЗВЕДБАТА НА РИГОЛЕТО ОД Џ.ВЕРДИ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Издадено на: 15.05.1990
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15554 | Страна: 7

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
Румен Дојков, Фердинанд Радован, Силви Пејовиќ, Бранислав Попгеоргиевски, Јоана Тунтева, Кире Лијаковски, Блажо Тодоров, Лазар Белевски, Илија Рајковски, Зорица Стошиќ, Соња Макеларска; диригент: Тадеуш Козловски

Клучни зборови:
1990 Блажо Тодоров Бојан Ортаков Бранислав Попгеоргиевски Зорица Стошиќ Илија Рајковски Јоана Тунтева Кире Лијаковски Лазар Белевски Мајски оперски вечери Риголето Румен Дојков Силви Пејовиќ Соња Макеларска Тадеуш Козловски Фердинанд Радован Џузепе Верди

Оригинален извадок: