Наслов:

ПУЛСИРАЧКА ЕНЕРГИЈА


Издадено на: 06.10.1990
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15698 | Страна: 18

Програма:
Увертира-фантазија „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски, Концерт за труба и оркестар во Es-dur од Јохан Непомук Хумл, Концертна рапсодија „Циганин“ од Морис Равел и Ноќ на голото брдо од Модест Мусоргски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тадеуш Козловски; Благој Ангеловски - труба; Томислав Димов - виолина

Клучни зборови:
1990 Благој Ангеловски Бојан Ортаков Јохан Непомук Хумл Концерт за труба и оркестар во Es-dur Концертна рапсодија Циганин Македонска филхармонија Модест Мусоргски Морис Равел Ноќ на голото брдо Петар Илич Чајковски Тадеуш Козловски Томислав Димов Увертира-фантазија Ромео и Јулија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат