Наслов:

ИЗМЕСТЕНА ИЗВЕДУВАЧКА ОПТИКА

ЗА ПРЕТСТАВАТА БАЛ ПОД МАСКИ ОД Ѓ.ВЕРДИ СО СОЛИСТИ ОД ТУРЦИЈА, РОМАНИЈА И ФР ГЕРМАНИЈА

Објавено на: 18.05.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8022 | Страна: 15

Програма:
Опера „Бал под маски“ од Џузепе Верди
Учесници:
Пекин Киргиз, Миоара Кортиз Давид, Андреас Ферстер, Елена Гажа; диригент: Тадеуш Козловски

Клучни зборови:
Андреас Ферстер Миоара Кортиз Давид Владо Чучков Џузепе Верди Мајски оперски вечери Бал под маски Пекин Киргиз Тадеуш Козловски 1989 Елена Гажа

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат