Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЧУВСТВОТО КОГА СВИРАМ ДОМА СЕ ВИКА СРЕЌА
Симон Трпчески со концерти низ Македонија

Периодика: Утрински весник Датум: 30.01.2008

Автор: Тина Иванова - Моника Талеска Категорија: критика
И ПРИЛЕПСКАТА ПУБЛИКА СО ОВАЦИИ ЗА СИМОН ТРПЧЕСКИ
Трпчески и со оваа турнеја ја докажува својата човечка големина

Периодика: Утрински весник Датум: 07.12.2007

Автор: „Њујорк тајмс“ Категорија: критика
ТРПЧЕСКИ ИМА НЕВЕРОЈАТНО ИМПРЕСИВНА ТЕХНИКА
критики за Симон Трпчески во „Њујорк тајмс“ и во „Њујорк сан“

Периодика: Утрински весник Датум: 05.10.2007

Автор: N.N. Категорија: критика
ХАРМОНИКА ЗА ЗАБАВА, НО ПИЈАНО ЗА МАКЕДОНИЈА
Симон Трпчески со диригентот Лорин Мазел и Њујоршката филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 27.09.2007

Автор: Марк Шулголд Категорија: критика
„УВЕРТИРА“ НА БУЖАРОВСКИ И‘ СЕ ДОПАДНА НА ПУБЛИКАТА ВО КОЛОРАДО
Рецензија во американски дневен весник „Роки маунтин“

Периодика: Утрински весник Датум: 01.08.2007

Автор: Џефри Норис Категорија: критика
РЕЦЕНЗИЈА НА ЏЕФРИ НОРИС ЗА СИМОН ТРПЧЕСКИ
„Колку повеќе се слуша Трпчески, ...

Периодика: Утрински весник Датум: 28.06.2007

Автор: Трена Јорданоска Категорија: критика
МУЗИЧКИ МАРАТОН СО ЕНЕРГИЈА ЖАР И ЕНТУЗИЈАЗАМ
КОНЦЕРТ НА СИМОН ТРЧЕСКИ ВО ДОМОТ НА АРМ

Периодика: Дневник Датум: 25.06.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ДА СЕ ПИШУВА ЗА СИМОН ТРПЧЕСКИ Е ПРИВИЛЕГИЈА
Џефри Норис Kритичарот на „Дејли телеграф“

Периодика: Утрински весник Датум: 22.06.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СИМОН ТРПЧЕСКИ ГО „ИСТРЧА“ МУЗИЧКИОТ МАРАТОН
крај на вториот дел од проектот „Концертен маратон“.

Периодика: Утрински весник Датум: 22.06.2007

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
НА СИМОН МУ АПЛАУДИРАА И ЛОНДОНСКИТЕ СИМФОНИЧАРИ
ЗАВЧЕРА ТРПЧЕСКИ ИМАШЕ КОНЦЕРТ ВО БАРБИКАН ЦЕНТАРОТ ЛОНДОН

Периодика: Вест Датум: 19.12.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВЕСНА ГИНОВА ГО ДОПРЕ ЅВЕЗДЕНОТО ОПЕРСКО НЕБО
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.2006

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОВЕЌЕМИНУТНИ ОВАЦИИ ЗА МАЕСТРО СИМОН ТРПЧЕСКИ
По концертот на нашиот пијанист со Њујоршката филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 22.10.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ПРЕДИЗВИК Е ДА СЕ СВИРИ СО ЊУЈОРШКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Утрински весник Датум: 21.10.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НАЈДОБРИОТ ОРКЕСТАР НА СВЕТОТ
Симон Трпчески, под диригентство на Џанандреа Нозеда, ќе настапи со Њујоршката филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 07.10.2005