Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ФРЕНЕТИЧНИ АПЛАУЗИ НА 2500 ЛУЃЕ
РАЗГОВОР СО ПИЈАНИСТОТ СИМОН ТРПЧЕСКИ, ЛАУРЕАТ НА СВЕТСКИОТ НАТПРЕВАР ВО ЛОНДОН

Периодика: Утрински весник Датум: 04.05.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ ВО МУЗИЧКИ ПОДАРОК НА „БЛАГОВЕСТИЕ“
свецен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 13.04.2000

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ЕНТУЗИЈАЗАМ И ЕНЕРГИЈА НА ПОДИУМОТ
концерт на пијанистот симон трпчески

Периодика: Дневник Датум: 31.03.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
МУЗИКАТА НА РОМАНТИЧНИОТ ГЕНИЈ
ИНТЕРВЈУ СИМОН ТРПЧЕСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 22.01.2000

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЗАВИДНА ИЗВЕДУВАЧКА ТЕХНИКА
кон концертот на симон трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.08.1996