Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МОЌНА МУЗИЧКА ИЗВЕДБА ШТО НЕ ДОПРЕ ОДДАЛЕКУ
концертот на лондонскиот симфониски оркестар и симон трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОВТОРНО МАЕСТРАЛЕН КОНЦЕРТ
Симон Трпчески, маестро Владимир Јуровски и Лондонскиот филхармониски оркестар испратени со овации

Периодика: Утрински весник Датум: 12.12.2010

Автор: „Интернешенел пијано“ Категорија: критика
ПИЈАНИСТ НА НАРОДОТ
„Интернешенел пијано“ за Симон Трпчески

Периодика: Утрински весник Датум: 21.11.2010

Автор: Весна Димчевска, Ангелина Димоска Категорија: критика
ФИЈАСКОТО НА ОХРИДСКО ЛЕТО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА „СТРУШКИ… 2011“
златни јубилеи - еден заврши друг не чека

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.2010

Автор: Време Категорија: критика
ТРПЧЕСКИ БЛЕСКАШЕ ПОКРАЈ ЗАГРИЖЕНИОТ ПЛЕТЊОВ
ОТВОРЕНО 50. „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Периодика: Време Датум: 14.07.2010

Автор: Невена Поповска Категорија: критика
БЛЕСКАВ СТАРТ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
отворање на јубилејното „Охридско лето“

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2010

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВЕЧЕР ЗА УЖИВАЊЕ
200 години од раѓањето на Роберт Шуман - Симон Трпчески со пријателите

Периодика: Вест Датум: 14.06.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СЕКОЈ ДЕН СЕ СВИРИ ДЕЛО ОД ДОМАШЕН КОМПОЗИТОР
ИЗНЕНАДУВАЧКА ШЕСТЅМЕСЕЧНА СТАТИСТИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.2009

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
КОНЦЕРТ ШТО ВЛЕЗЕ ВО ИСТОРИЈАТА
БОЉШОЈ ТЕАТАРОТ И СИМОН ТРПЧЕСКИ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Дневник Датум: 20.05.2009

Автор: (Ајрис тајмс) Категорија: критика
ЗАПОЗНАЈТЕ ГО МАКЕДОНСКИОТ МАЕСТРО!
„Ајрис тајмс“ за Симон Трпчески

Периодика: Утрински весник Датум: 16.03.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАРАТОНСКИ КОНЦЕРТ НА СИМОН ТРПЧЕСКИ
виртуозна изведба и пет биса

Периодика: Утрински весник Датум: 26.04.2008

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНО ЕСТЕТСКО УЖИВАЊЕ

Периодика: Дневник Датум: 26.04.2008

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ КОНЦЕПТ И КРЕАТИВЕН ПИЈАНО ЗВУК
ЗА НОВОТО ЦЕДЕ НА ПИЈАНИСТОТ СИМОН ТРПЧЕСКИ, ИЗДАНИЕ НА „ЕМИ-КЛАСИК“

Периодика: Дневник Датум: 20.02.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ТРПЧЕСКИ НАПРАВИ ВИСТИНСКИ ПРАЗНИК ВО ШТИП
Симон Трпчески брилјираше на сцената.

Периодика: Утрински весник Датум: 13.02.2008