Автор: Петре Богданов-Кочко Категорија: критика
СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА ПНИНА САЛЦМАН

Периодика: Разгледи Датум: 25.04.1954

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
КОНЦЕРТНИОТ ЖИВОТ ВО ИЗМИНАТАТА 52

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.01.1953

Автор: Н.Н. (Јосип Брнабиќ) Категорија: критика
ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ СКОПСКЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „МОКРАЊАЦ“

Периодика: Вардар Датум: 23.05.1936