Наслов:

ПРЕТЕЖНО СО МЛАДИ СОЛИСТИ


Издадено на: 13.03.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11543 | Страна: 10

Програма:
Соната бр. 2 оп. 31 во b-moll и Соната „Апасионата“ оп. 57 во f-moll од Бетовен, Балади во g-moll, F-dur, As-dur и f-moll од Шопен и „Аморфија“ од Прошев. Соната во a-moll од Моцарт, АБ-РЕ од Коци, Фолклорна соната од Николовски, Соната оп. 68 од Скрјабин и Прелудиум, корал и фуга од Франк. Суита во D-dur од Бах, Мексиканска соната од Почео и 5 Багатели од Валтон. Сонати од Хендл и Вивалди, Фантазија од Демерсман, Кончертино од Шаминд и Соло за флејта од Аитлер.
Учесници:
Владимир Крпан - пијано, Хрватска Мери Кавкалевска - пијано Марио Белтран дел Рио - гитара, Шпанија Бети Станковска - флејта; Јагода Наумова - пијано

Клучни зборови:
1979 5 Багатели F-dur f-moll АБ-РЕ Аитлер Аморфија Ас дур Балади во g-moll Бах Бети Станковска Бетовен Валтон Вивалди Владимир Крпан Демерсман Јагода Наумова Кончертино корал и фуга Коци Марио Белтран дел Рио Мексиканска соната Мери Кавкалевска Милан Фирфов Моцарт Николовски Почео Прелудиум Прошев Скрјабин Соло за флејта Соната Соната Апасионата оп. 57 во f-moll Соната бр. 2 оп. 31 во b-moll Соната во a-moll Соната оп. 68 Суита во D-dur Фантазија Фолклорна соната Франк Хендл Шаминд Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат