Наслов:

РОБУВАЊЕ НА ТЕХНИЦИЗМОТ


Издадено на: 16.04.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4297 | Страна: 11

Програма:
Партита во G-dur од Бах, Соната оп. 111 од Бетовен, Баркарола оп. 60, Импромпти оп. 36 и Скерцо оп. 39 од Шопен и Прелудиум, Сарабанда и Токата од Суитата „За пијано“ од Дебиси.
Учесници:
Кжиштоф Словински - пијано, Полска
Забелешка:
16,17.04.1977

Клучни зборови:
1977 Баркарола оп. 60 Бах Бетовен Владо Чучков Дебиси Импромпти оп. 36 Кжиштоф Словински Партита во G-dur Прелудиум Сарабанда Скерцо оп. 39 Соната оп. 111 Суита за пијано Токата Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат