Наслов:

ЧАВДАРЦИ: ТАТКО И СИН


Издадено на: 19.12.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5121 | Страна: 13

Програма:
Концерт за пијано во Es-dur од Франц Лист и Симфонија бр. 5 од Дмитриј Шостакович. Дела од Бах, Шопен, Лист, Балакирјев и др.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Игор Чавдарски - пијано Игор Чавдарски - пијано

Клучни зборови:
1979 Балакирјев Бах Ванчо Чавдарски Владо Чучков Дмитриј Шостакович Игор Чавдарски Концерт за пијано во Es-dur Лист Македонска филхармонија Симфонија бр. 5 Франц Лист Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат