Наслов:

НА ПРОСЕЧНО ФЕСТИВАЛСКО НИВО


Издадено на: 01.08.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 116891
Програма:
Суита за кларинет и пијано од Трбоевиќ, Импровизација за соло кларинет од Јеличанин, Сонатина за кларинет и пијано од Хонегер и Соната за кларинет и пијано од Пуланк. „Комедијантска серенада“ од Равел, Соната бр. 5 во G-dur КВ 283 од Моцарт, Полонези бр. 1 и 2 и Етиди бр. 10, 11 и 12 од Шопен. Дувачки квинтет од Бах, Дивертименто за дувачки квинтет од Хајдн, Дивертименто за дувачки квинтет бр. 14 во B-dur КВ 270 од Моцарт, Дувачки квинтет бр. 2 оп. 67 од Данци, Мусандра 3 за дувачки квинтет од Прошев и Дувачки квинтет од Шелиговски.
Учесници:
Ласло Барат - кларинет, БиХ; Изолда Амброжиќ - пијано придружба, БиХ; Сања Лагумџија - пијано, БиХ Скопски дувачки квинтет

Клучни зборови:
1979 Бах Данци Дивертименто за дувачки квинтет Дивертименто за дувачки квинтет бр. 14 во B-dur КВ 270 дувачки квинтет Дувачки квинтет бр. 2 оп. 67 етида Изолда Амброжиќ Импровизација за соло кларинет Јане Коџабашија Јеличанин Комедијантска серенада Ласло Барат Моцарт Мусандра 3 за дувачки квинтет Охридско лето Полонеза Прошев Пуланк Равел Сања Лагумџија Скопски дувачки квинтет Соната бр. 5 во G-dur КВ 283 Соната за кларинет и пијано Сонатина за кларинет и пијано Суита за кларинет и пијано Трбоевиќ Хајдн Хонегер Шелиговски Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат