Наслов:

ПРОМЕНЛИВО НА ДВА КОНЦЕРТА


Издадено на: 26.07.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11317 | Страна: 7

Програма:
Фантазија и рондо од Јарновиќ, Соната за пијано бр. 2 од Шулек, Соната бр. 3 во h-moll оп. 58 од Шопен и уште две дела од Шопен. Хорска музика од југословенски автори.
Учесници:
Владимир Крпан - пијано, Хрватска Хор „Колегиум музикум“, Србија; диригент: Даринка Матиќ-Маровиќ

Клучни зборови:
1978 Владимир Крпан Даринка Матиќ-Маровиќ Јане Коџабашија Јарновиќ Колегиум музикум Охридско лето Соната бр. 3 во h-moll оп. 58 Соната за пијано бр. 2 Фантазија и рондо Хорска музика Шопен Шулек

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат