Наслов:

ЕДЕН ПИЈАНИСТИЧКИ И ЕДЕН ВОКАЛЕН РЕЦИТАЛ


Издадено на: 16.08.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11696
Програма:
Соната во C-dur бр. 48 од Хајдн, Варијации бр. 27 од Веберн, Соната бр. 28 во A-dur оп. 101 од Бетовен, Соната бр. 10 оп. 70 од Скрјабин, Мазурки во B-dur, f-moll и cis-moll оп. 63, Етида бр. 4 во cis-moll оп. 10 и Балада бр. 1 во g-moll оп. 23 од Шопен. Циклус „Поетска љубов“ оп. 48 од Шуман и „Песни на сопатникот“ од Малер.
Учесници:
Алан Вајс - пијано, САД Костас Николас Мицакис - пијано, Кипар; Клелија Топалоглу - пијано, Грција

Клучни зборови:
1979 cis-moll оп. 63 f-moll Алан Вајс Балада бр. 1 во g-moll оп. 23 Бетовен Варијации бр. 27 Веберн Етида бр. 4 во cis-moll оп. 10 Клелија Топалоглу Костас Николас Мицакис Мазурки во B-dur Малер Милан Фирфов Охридско лето Песни на сопатникот Скрјабин Соната бр. 10 оп. 70 Соната бр. 28 во A-dur оп. 101 Соната во C-dur бр. 48 Хајдн Циклус Поетска љубов оп. 48 Шопен Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат