Наслов:

ПРИВЛЕЧНИ КАМЕРНИ СРЕДБИ


Објавено на: 19.04.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11580 | Страна: 14

Програма:
Соната КВ 330 во C-dur од Моцарт, Соната оп. 31 бр. 2 во d-moll од Бетовен, Тарантела од Лист, Скерцо оп. 31 во b-moll од Шопен, Слики 1 од Дебиси и Триана од Албениц. Мечтаење оп. 73 од Шуман, Соната за виолончело и пијано оп. 65 од Шопен, Елегија оп. 24 од Форе и Соната оп. 99 во F-dur од Брамс. Хроматска фантазија и фуга од Бах, Годишни времиња од Чајковски, Три интермеца оп. 117 од Брамс, Композиција бр. 1 од Голабовски и Сонатина од Бужаровски.
Учесници:
Јокут Михаиловиќ - пијано, Србија Маријан Јеребиќ - виолончело, Хрватска; Павица Гвоздиќ - пијано, Хрватска Јасминка Чакар - пијано

Клучни зборови:
Тарантела Скерцо оп. 31 во b-moll Шопен Јане Коџабашија Слики 1 Брамс Форе Триана Дебиси Голабовски Мечтаење оп. 73 Лист Композиција бр. 1 Соната за виолончело и пијано оп. 65 Сонатина Албениц Шуман Елегија оп. 24 Три интермеца оп. 117 Бужаровски Чајковски Соната оп. 99 во F-dur Павица Гвоздиќ 1979 Бетовен Хроматска фантазија и фуга Јокут Михаиловиќ Моцарт Соната оп. 31 бр. 2 во d-moll Маријан Јеребиќ Јасминка Чакар Годишни времиња Соната КВ 330 во C-dur Бах

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат