Наслов:

РАЗЛИЧНИ ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТИГАЊА


Издадено на: 20.08.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10983 | Страна: 6

Програма:
Стара музика. Соната од Јефтиќ, Суита бр. 3 од Бах и дела од Бокерини, Респиги и Шкерјанц. Дела од Шопен, Лист и Прокофјев.
Учесници:
Клемен Рановш - клунеста флејта, Словенија; Маринко Опалик - гитара, Словенија. Душка Тасеска - виолончело; Јасминка Чакар - пијано. Александар Слободјаник - пијано, СССР

Клучни зборови:
1977 Александар Слободјаник Бах Бокерини Димитрије Бужаровски Душка Тасеска Јасминка Чакар Јефтиќ Клемен Рановш Лист Маринко Опалик Охридско лето Прокофјев Респиги Соната стара музика Суита бр. 3 Шкерјанц Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат