Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
РАЗЛИЧНО ТРЕТИРАНИ КОНЦЕРТИ
кон концертот на патрик дер - пијано, „интерфест 2000“

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.2000

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
НЕПОВТОРЛИВА ИМПРЕСИЈА
кон рециталот на пијанистите александра огненовска и ана петрова

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.11.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СИМПАТИЧНА МЛАДЕШКА И ПРОФЕСИОНАЛНА СЕАНСА
интерфест 99

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
МЛАДЕШКИ МУЗИЧКИ ШАРМ
кон концертот на младите македонски уметници „интерфест 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.10.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УБАВА БОЛКА ВО СТОМАКОТ
по концертот на пијанистот рамзи јаса, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 21.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МЛАДОСТА ВО СВЕТА СОФИЈА
охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 16.07.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПИЈАНИСТ СО СУПЕРИОРЕН ТОН
кон концертот на мигуел проенса на пијано, „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АПЛАУЗИ, ОВАЦИИ И ЗАДОВОЛСТВО
кон концертот на николај лугански на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН АРТИЗАМ
кон концертот на благоја ангеловски на труба

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1998

Автор: И.Т. Категорија: критика
МАЈСТОРСТВО НА МЛАДАТА ПИЈАНИСТКА
рецитал на мерита реџа - пијано од албанија

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.02.1998