Наслов:

ТАЛЕНТИРАНИ МЛАДИ УМЕТНИЧКИ


Издадено на: 21.09.1993
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Нова Македонија
Број: 16761 | Страна: 12

Програма:
„Сонцето над Ганца“ и „Во душата те носам“ од Скарлати, „На музиката“ од Шуберт, „Денот на мојата венчавка“ од Малер, „Свршеницата“, „Црква“ и „Весело“ од Равел, три песни од Форе и Канцонета од Монтеверди; Соната оп. 10 бр. 3 од Бетовен, Етида оп. 10 бр. 3 од Шопен, Етида оп. 39 бр. 4 од Рахмањинов и Соната бр. 3 од Прокофјев.
Учесници:
Елена Ангеловска - сопран; Калина Мрмевска - пијано; Снежана Анастасова-Чадиковска - пијано; Весна Гиноска - сопран; Сања Шуплевска - виолина; Весна Шуплевска - виолина
Забелешка:
за Е.Ангеловска и К.Мрмевска

Клучни зборови:
1993 Бетовен Весело Весна Гиноска Весна Шуплевска Во душата те носам Денот на мојата венчавка Елена Ангеловска Етида оп. 10 бр. 3 Етида оп. 39 бр. 4 Калина Мрмевска Канцонета Љубомир Бранѓолица Малер Монтеверди На музиката Прокофјев Равел Рахмањинов Сања Шуплевска Свршеницата Скарлати Снежана Анастасова-Чадиковска Соната бр. 3 Соната оп. 10 бр. 3 Сонцето над Ганца Форе Црква Шопен Шуберт

Оригинален извадок: