Наслов:

ДВА ВОЗБУДЛИВИ ВИОЛИНСКИ РЕЦИТАЛИ

за концертите на М. Јашвили и Л. Пејсахов

Објавено на: 01.03.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9190 | Страна: 10

Програма:
Соната бр. 4 од Хендл, Соната во g-moll „Ѓаволски трилер“ од Тартини/Крајслер, Скерцо од Брамс, Вокализа од Рахмањинов, „Девојка со ленена коса“ од Дебиси, Интродукција и Рондо капричиозо од Сен-Санс и фрагменти од операта „Порги и бес“ од Гершвин.
Учесници:
Марине Јашвили – виолина, Грузија; Леонид Пејсахов – виолина, Грузија; Јасминка Чакар – пијано

Клучни зборови:
Јасминка Чакар Марине Јашвили Брамс Леонид Пејсахов Дебиси 1993 Хендл Соната во g-moll Ѓаволски трилер Крајслер Вокализа Рахмањинов Девојка со ленена коса Интродукција и Рондо-капричиозо Владо Чучков Соната бр. 4 Тартини Гершвин Порги и бес Скерцо Сен-Санс

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат