Наслов:

ИНДИВИДУАЛНИ ДОСТРЕЛИ

КОН ПОДИУМОТ НА МЛАДИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Издадено на: 17.07.1990
Автор: Снежана Чадиковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15617 | Страна: 9

Програма:
Конкурсола од Месаже и Рабо, Интродукција и тема со варијации од Росини и Кончертино од Вебер; Прелудиум и фуга во Fis-dur од Бах, Варијации на тема од Салиери од Бетовен, Полонеза-фантазија во As-dur од Шопен и Две етиди-слики од Рахмањинов; Игра за соло виолина од Милетиќ, Фантазија на Ге од Паганини, Ларго од Верачини и Интродукција и Рондо капричиозо од Сен-Санс; Соната во h-moll и Долината на Оберман од Лист; Соната во G-dur од Дворжак и Фантазија „Кармен“ од Сарасате
Учесници:
Марко Јосифовски - виолина; Игор Петрушевски - виолина; Матијаж Дервеншек - саксофон; Вељко Кленковски - кларинет; Катерина Костадиновска - пијано; Марша Тодоровска - пијано

Клучни зборови:
1990 Бах Бетовен Варијации на тема од Салиери Вебер Вељко Кленковски Верачини Две етиди-слики Дворжак Долината на Оберман Игор Петрушевски Игра за соло виолина Интродукција и Рондо-капричиозо Интродукција и тема со варијации Катерина Костадиновска Конкурсола Кончертино Ларго Лист Марко Јосифовски Марша Тодоровска Матијаж Дервеншек Месаже Милетиќ Охридско лето Паганини Подиум на млади Полонеза-фантазија во As-dur Прелудиум и фуга во Fis-dur Рабо Рахмањинов Росини Сарасате Сен-Санс Снежана Чадиковска Соната во G-dur Соната во h-moll Фантазија Кармен Фантазија на Ге Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат