Наслов:

КУЛТИВИРАНА ВОКАЛНА ЕРУДИЦИЈА

за рециталот на билјана јовановска јакимовска на фестивалот „интерфест“ 94 во битола

Издадено на: 19.10.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9695 | Страна: 11

Програма:
Салонски руски романси од Чајковски и Рахмањинов и „Крај езеро црна песна“ од Михајло Николовски.
Учесници:
Билјана Јовановска Јакимовска – сопран; Татјана Огнаноска – пијано
Забелешка:
за рециталот на Билјана Јосифовска-Јакимовска на фестивалот „Интерфест“ во Битола

Клучни зборови:
1994 Билјана Јовановска-Јакимовска Владо Чучков Интерфест Крај езеро црна песна Михајло Николовски Рахмањинов Салонски руски романси Татјана Огнаноска Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат