Наслов:

РАСЕН И КУЛТИВИРАН ВОКАЛ

за концертот на билјана јовановска - јакимовска во фму

Издадено на: 22.04.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8928 | Страна: 14

Програма:
Две арии од „Магнификат“ од Бах, арии од Хендл, речитатив од „Ксеркс“ и „Израел од Египет“, минијатури од Рахмањинов и соло песни од Шуберт.
Учесници:
Билјана Јовановска-Јакимовска – сопран
Забелешка:
за концертот на Билјана Јовановска-Јакимовска во ФМУ

Клучни зборови:
„Ксеркс“ 1992 арии Бах Билјана Јовановска-Јакимовска Владо Чучков Израел од Египет Магнификат минијатури Рахмањинов Речитатив соло песни Хендл Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат