Наслов:

СО ЗВУЦИТЕ НА СОЛО ПЕСНАТА


Објавено на: 08.08.1986
Автор: Горјан Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14204 | Страна: 10

Програма:
Романси од Гречанинов, Аренски, Чајковски, Танеев, Метњер и Рахмањинов („Не пеј убавице“). Дела од современи македонски автори.
Учесници:
Младински симфониски оркестар и хор од Скопје; солисти: Ирина Архипова - мецосопран и Владимир Пјавко - тенор; пијано придружба: Иља Ивари, Георги Божиков - бас; пијано придружба: Лилјана Иванова
Забелешка:
за концертите на Младински симфониски оркестар и хор од Скопје; Георги Божиков и Љ. Иванова, Охридско лето

Клучни зборови:
Гречанинов 1986 Горјан Коруновски Младински симфониски оркестар и хор од Скопје Лилјана Иванова Владимир Пјавко Чајковски Иља Ивари Романса Аренски Рахмањинов Танеев Охридско лето Метњер Георги Божиков Не пеј убавице Ирина Архипова современи македонски автори

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат