Наслов:

ВРАЌАЊЕ КОН ВРЕДНОСТИТЕ

за вокалниот солистички концерт на славица петровска во 19.19

Објавено на: 04.02.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9092 | Страна: 14

Програма:
Дела од Чајковски, Рахмањинов, арии од опери на Глинка и Римски-Корсаков и вокален циклус соло-песни од Прокофјев.
Учесници:
Славица Петровска – сопран; Викторија Коларовска-Гмирја – пијано
Забелешка:
за вокалниот солистички концерт на Славица Петровска во 19,19

Клучни зборови:
арии Славица Петровска Викторија Коларовска-Гмирја 1992 Римски-Корсаков Владо Чучков вокален циклус соло-песни Чајковски Прокофјев Глинка Рахмањинов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат