Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
КОМПАКТНОСТ И ЕДИНСТВО
КОН ДЕВЕТТАТА СИМФОНИЈА НА БЕТОВЕН ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТРЕБА ЗА ПОЧИТ
за концертот на македонската филхармонија посветен на јубилејот на тома прошев

Периодика: Вечер Датум: 18.12.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНИ УМЕТНИЧКИ ПЕРСПЕКТИВИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВИОЛЕТА СМАИЛОВИЌ, ВИОЛИНА, ДИРИГЕНТ АНГЕЛ ШУРЕВ

Периодика: Вечер Датум: 24.04.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
АНГАЖИРАНО МУЗИЦИРАЊЕ
ШУРЕВ И КОЛУНЏИЈА СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.04.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВО СВЕЧЕН ТОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.10.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕСУДЕН ФАКТОР – ВРЕМЕТО
ЗА ИЗВЕДБАТА НА ВЕРДИЕВИОТ РЕКВИЕМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА КУЌА

Периодика: Вечер Датум: 30.12.1986

Автор: С.Пановска Категорија: критика
БЛЕДА НОРМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.05.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЈУБИЛЕИ И ПОЧЕТОЦИ
ЗА ЈУБИЛЕЈНИОТ КОНЦЕРТ НА НИКОЛА АТАНАСОВ И А ПРВИОТ РЕЦИТАЛ НА ЗВОНКО ПИРГАНОСКИ

Периодика: Вечер Датум: 10.03.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО И…ПОНЕКОГАШ СУВО!
ЗА ПРЕМИЕРНАТА ПОСТАВКА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА НА ОПЕРЕТАТА ЦИГАНИНОТ БАРОН ОД ЈОХАН ШТРАУС-СИНОТ

Периодика: Вечер Датум: 19.02.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРИ РАЗЛИЧНИ ВРЕДНОСТИ

Периодика: Вечер Датум: 21.11.1985