Наслов:

ПРЕСУДЕН ФАКТОР – ВРЕМЕТО

ЗА ИЗВЕДБАТА НА ВЕРДИЕВИОТ РЕКВИЕМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА КУЌА

Издадено на: 30.12.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7290 | Страна: 13

Програма:
Реквием од Џузепе Верди
Учесници:
Анастасија Димитрова, Симеон Гугуловски, Анастазија Низамова-Мухиќ, Бранимир Стефановиќ; диригент: Ангел Шурев

Клучни зборови:
1986 Анастазија Низамова-Мухиќ Анастасија Димитрова Ангел Шурев Бранимир Стефановиќ Владо Чучков Реквием Симеон Гугуловски Џузепе Верди

Оригинален извадок: