Наслов:

БЛЕДА НОРМА


Издадено на: 29.05.1986
Автор: С.Пановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 14133 | Страна: 11

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
Радмила Бакочевиќ, Фрањо Петрушанец, Златомира Николова, Стојан Стојанов, Марија Класичка-Кајмар; диригент: Ангел Шурев

Клучни зборови:
1986 Ангел Шурев Винченцо Белини Златомира Николова Мајски оперски вечери Марија Класичка-Кајмар Норма Пановска Радмила Бакочевиќ Стојан Стојанов Фрањо Петрушанец

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат