Наслов:

ПОТРЕБА ЗА ПОЧИТ

за концертот на македонската филхармонија посветен на јубилејот на тома прошев

Издадено на: 18.12.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8822 | Страна: 15

Програма:
Концерт за пијано бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен и Симфонија бр. 6 од Тома Прошев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Антон Диков – пијано, Бугарија
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија посветен на јубилејот на Тома прошев

Клучни зборови:
1991 Ангел Шурев Антон Диков Владо Чучков Концерт за пијано бр. 5 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Симфонија бр. 6 Тома Прошев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат