Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КРИЗАТА ПРЕДОЛГО ТРАЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.02.1971

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СРЕДБА CO УШТЕ ЕДЕН МЛАД ДИРИГЕНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЗАВРШИ ОПЕРСКАТА СЕЗОНА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1959

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАРТОВСКИ МЕДИТАЦИИ НА ТЕМА „МАРТА“

Периодика: Разгледи Датум: 01.05.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ТРАВИЈАТА“ ПОД ДИРИГЕНТСТВОТО НА АНГЕЛ ШУРЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.10.1958

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА НА МЛАДИТЕ МУЗИЧАРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.02.1953