Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КОРИФЕЈОТ НА МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ КАКО АБРЕВИЈАТОР
концерт на „мадленијана“ од белград

Периодика: Дневник Датум: 12.06.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДАЛИ ТАКОВ ПОЧЕТОК?
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Вечер Датум: 21.05.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ПРАЗНИЧНО И ПОЛЕТНО
по повод велигденскиот концерт на македонскат филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.04.1996

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
МАКЕДОНСКА ВЕЧЕР ВО БОН
по гостувањето на камерниот оркестар на мрт во германија

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.03.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК ВОЗБУДЛИВО
за првиот концерт на „деновите ...“, маестро ангел шурев со камерниот оркестар на мртв

Периодика: Вечер Датум: 22.03.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРИ БЛЕСКАВИ МУЗИЧКИ НАСТАНИ
концертна хроника

Периодика: Вечер Датум: 25.01.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКИ ТАНЦИ
за концертите на македонската филхармонија под диригентство на павле дешпаљ и ангел шурев

Периодика: Вечер Датум: 10.05.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТОКРВНА FRASH ROYAL КОМБИНАЦИЈА
за концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Ангел Шурев, солист Катерина Костадиновска, пијано

Периодика: Вечер Датум: 10.11.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЕЗ ОСОБЕНО ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ
за претставите: „Тоска“ од Пучини и „Травијата“ од Верди

Периодика: Вечер Датум: 17.05.1993

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
КОМПЛЕТНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.12.1992