Наслов:

ВО СВЕЧЕН ТОН


Издадено на: 29.10.1987
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14645 | Страна: 8

Програма:
„Голгота“ за пијано, вибрафон, удиралки и гудачи од Благоја Ивановски, „Везилка“ за глас и гудачи од Тома Прошев, Концерт за пијано и гудачи од Сотир Голабовски и „Црнила“ за глас, пијано и гудачи од Властимир Николовски.
Учесници:
Камерен оркестар на РТС; диригент: Ангел Шурев; солисти: Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано, Емил Клан - удиралки, Благоја Николовски - тенор, Валери Стефановски - пијано, Милка Ефтимова - алт.
Забелешка:
камерен оркестар РТС диригент А.Шурев

Клучни зборови:
1987 Ангел Шурев Благоја Ивановски Благоја Николовски Бојан Ортаков Валери Стефановски Везилка Властимир Николовски Голгота Денови на македонска музика Евушка Трпкова-Елезовиќ Емил Клан Камерен оркестар на РТС Концерт за пијано и гудачи Милка Ефтимова Сотир Голабовски Тома Прошев Црнила

Оригинален извадок: