Наслов:

КОМПАКТНОСТ И ЕДИНСТВО

КОН ДЕВЕТТАТА СИМФОНИЈА НА БЕТОВЕН ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 17.01.1992
Автор: Викторија Коларовска-Гмирја
Периодика: Нова Македонија
Број: 16158 | Страна: 11

Програма:
Симфонија бр. 9 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Хорот при Оперско-балетскиот театар од Тирана; Белградскиот хор „Бранко Крсмановиќ“; Едит Михали – сопран; Франо Луфи – бас; Милка Ефтимова – мецосопран; Никола Китановски – тенор

Клучни зборови:
Никола Китановски Ангел Шурев Македонска филхармонија Симфонија бр. 9 Милка Ефтимова Викторија Коларовска-Гмирја 1992 Хорот при Оперско-балетскиот театар од Тирана Белградскиот хор Бранко Крсмановиќ Едит Михали Лудвиг ван Бетовен Франо Луфи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат