Наслов:

ЈУБИЛЕИ И ПОЧЕТОЦИ

ЗА ЈУБИЛЕЈНИОТ КОНЦЕРТ НА НИКОЛА АТАНАСОВ И А ПРВИОТ РЕЦИТАЛ НА ЗВОНКО ПИРГАНОСКИ

Издадено на: 10.03.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7039 | Страна: 7

Програма:
Дело од Штимац.Дела од Моцарт, Керубини, Лотка, Бисе, Винтер и Дика.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Никола Атанасов - флејта.Звонко Пирганоски - хорна

Клучни зборови:
1986 Ангел Шурев Бисе Винтер Владо Чучков Дика Звонко Пирганоски Керубини Лотка Македонска филхармонија Моцарт Никола Атанасов Штимац

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат