Наслов:

ВОНРЕДНИ УМЕТНИЧКИ ПЕРСПЕКТИВИ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВИОЛЕТА СМАИЛОВИЌ, ВИОЛИНА, ДИРИГЕНТ АНГЕЛ ШУРЕВ

Издадено на: 24.04.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8003 | Страна: 9

Програма:
Концерт за виолина и оркестар од Јан Сибелиус и Симфонија бр. 103 во Es-dur од Јозеф Хајдн.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Виолета Смаиловиќ - виолина, БиХ

Клучни зборови:
1989 Ангел Шурев Виолета Смаиловиќ Владо Чучков Јан Сибелиус Јозеф Хајдн Концерт за виолина и оркестар Македонска филхармонија Симфонија бр. 103 во Es-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат