Наслов:

АНГАЖИРАНО МУЗИЦИРАЊЕ

ШУРЕВ И КОЛУНЏИЈА СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 22.04.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14816 | Страна: 9

Програма:
Увертира кон операта „Вилем Тел“ од Џоакино Росини, Концерт за виолина и оркестар во g-moll од Макс Брух и Симфонија бр. 3 во D-dur од Франц Шуберт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Јован Колунџија - виолина, Србија

Клучни зборови:
1988 Ангел Шурев Бојан Ортаков Јован Колунџија Концерт за виолина и оркестар во g-moll Македонска филхармонија Макс Брух Симфонија бр. 3 во D-dur Увертира кон операта Вилем Тел Франц Шуберт Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат