Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВИ ДОПИРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.11.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОЛЕКТИВЕН УМЕТНИЧКИ ОБРЕД

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.09.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОШНЕ КОРИСНА ИНИЦИЈАТИВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1961

Автор: Властимир Николовски Категорија: критика
ГОЛЕМАТА УМЕТНОСТ НА АНА ЛИПША-ТОФОВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„СВРШУВАЧКА ВО МАНАСТИР“ ОД СЕРГЕЈ ПРОКОФЈЕВ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Современост Датум: 01.05.1961

Автор: Нечитлив Категорија: критика
ВЕРНО ТОЛКУВАЊЕ НА ВОКАЛНАТА ЛИРИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.04.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АИДА НА ГАЛИНА ВИШЊЕВСКАЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: хроника
МУЗИЧКА ХРОНИКА

Периодика: Разгледи Датум: 07.03.1960

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“

Периодика: Разгледи Датум: 03.11.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“ ПРВА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА ВО ОВАА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СЕДУМ КОНЦЕРТНИ ВЕЧЕРИ НА БРЕГОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ПОПУЛАРНИ ОПЕРСКИ АРИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1957

Автор: В .А. Категорија: критика
АНДРЕЈ ХИОЛСКИ ВО „ТРУБАДУР“

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.02.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
УШТЕ ЕДНО ГОСТУВАЊЕ НА НИКОЛА НИКОЛОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.02.1957