Наслов:

ЈОРДАН ЗНАМЕНОВ НА НАШАТА ОПЕРСКА СЦЕНА


Издадено на: 24.04.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5572 | Страна: 4

Програма:
Лучија ди Ламермур, Аида
Учесници:
Скопска опера, Јордан Знаменов, Данка Фирфова, Ана Липша Тофовиќ, Ино Перишиќ,

Клучни зборови:
1962 Аида Ана Липша Тофовиќ Данка Фирфова Ино Перишиќ Јордан Знаменов Лучија ди Ламермур Скопска опера

нема скениран примерок