Наслов:

НЕУСПЕШНО ОБНОВУВАЊЕ


Издадено на: 22.06.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5629 | Страна: 4

Програма:
Опера „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи
Учесници:
солисти: Данка Фирфова, Евдокија Доброхотова, Марио Ѓуранац, Гого Трајковски, Ана Липша-Тофовиќ, Милка Ефтимова, Калина Милошевска, Спирос Куфојанакис, Станко Липша; Александар Лековски - диригент

Клучни зборови:
Александар Лековски Ана Липша Тофовиќ Владо Чучков Гого Трајковски Данка Фирфова Евдокија Доброхотова Калина Милошевска Марио Ѓуранац Милка Ефтимова Спирос Куфојанакис Станко Липша

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат