Наслов:

СВЕЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА МЛАДОСТА


Објавено на: 02.06.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5970 | Страна: 6

Програма:
Кантата „Сердарот“ од Властимир Николовски Концерт за пијано и оркестар од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Хор при АКУД „Мирче Ацев“; Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; солисти: Ана Липша-Тофовиќ, Илија Црвенов, Дарко Дамевски Ученици учесници на концертот: Љупка Хаџи-Георгиева, Мирослав Димитриев, Бранислав Крстиќ, Ѓорѓи Паскалов

Клучни зборови:
Бранислав Крстиќ Ѓорѓи Паскалов Концерт за пијано и оркестар Кантата Сердарот Ана Липша Тофовиќ 1963 Властимир Николовски Мирослав Димитриев Љупка Хаџи-Георгиева Филхармонија на СРМ Илија Црвенов Владо Чучков Хор при АКУД Мирче Ацев Ванчо Чавдарски Дарко Дамевски Лудвиг ван Бетовен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат