Наслов:

ИНТЕРЕСНИ ГОСТУВАЊА


Издадено на: 06.06.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5974 | Страна: 4

Програма:
Оперите „Дон Карлос“ и „Аида“ од Џузепе Верди и операта „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ - сопран; Атилио Планиншек - тенор; Димитар Маринов - баритон; Енцо Серини

Клучни зборови:
1963 Аида Ана Липша Тофовиќ Атилио Планиншек Владо Чучков Димитар Маринов Дон Карлос Енцо Серини Тоска Џакомо Пучини Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат