Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БДЕНИЕ … ДО ТИВОК ЗДИВ!

Периодика: Вечер Датум: 07.08.1985

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВА РЕЦИТАЛА СО ДОМАШНИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕКОМПЛЕТНО ГОСТУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 19.05.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
УБАВО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА ПОЛСКИТЕ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРОЛЕТ ВО СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.04.1979

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШЕН ЗАФАТ

Периодика: Вечер Датум: 16.05.1978

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 78. „БАЛ ПОД МАСКИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1978

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПО АНЕМИЧНИОТ ПОЧЕТОК-РАЗВЕДРУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОВОЛНО НЕСИГУРНО

Периодика: Вечер Датум: 12.05.1977

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УБАВА БАРОКНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.01.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СОЛИДНО-ПРОСЕЧЕН НАСТАП

Периодика: Вечер Датум: 29.01.1977

Автор: Сотир Голабовски Категорија: Осврт
ТВОРЕЧКИОТ ПАТ НА НИКОЛОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.05.1976

Автор: Ана Липша-Тофовиќ Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1976

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
УШТЕ ЕДНА СРЕДБА СО ВЕРДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.11.1974