Наслов:

ГЛОРИЈА ЛИНД


Издадено на: 03.03.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5881 | Страна: 6

Програма:
Оперите „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини и „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Глорија Линд - сопран, САД; солисти: Ана Липша-Тофовиќ, Милка Ефтимова, Енцо Серини, Салваторе Ле Вињи

Клучни зборови:
1963 Аида Ана Липша Тофовиќ Владо Чучков Глорија Линд Енцо Серини Мадам Батерфлај Милка Ефтимова Салваторе Ле Вињи Џакомо Пучини Џузепе Верд

Оригинален извадок: