Наслов:

НЕСОМНЕН УСПЕХ


Издадено на: 17.07.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6016 | Страна: 5

Програма:
Перголези, Стабат Матер, Моцарт, Дивертименто во Де дур, Бокерини, Концерт за виолончело и камерен оркестар,
Учесници:
Камерен ансамбл на Македонска филхармонија, Ванчо Чавдарски, Ана Липша Тофовиќ, Елефтерио Папаставро, Камерна група на АКУД Мирче Ацев,

Клучни зборови:
1963 Ана Липша Тофовиќ Бокерини Ванчо Чавдарски Дивертименто во Де дур Елефтерио Папаставро Камерен ансамбл на Македонска филхармонија Камерна група на АКУД Мирче Ацев Концерт за виолончело и камерен оркестар Моцарт Перголези Стабат матер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат