Наслов:

ДВЕ УЛОГИ НА ГЛОРИЈА ЛИНД НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА


Објавено на: 28.02.1963
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Опера „Мадам Батерфлај" од Џакомо Пучини и Опера „Аида" од Џакомо Пучини.
Учесници:
Глорија Линд, Милка Ефтимова, Ана Липша- Тофовиќ

Клучни зборови:
„Мадам Батерфлај“ Милка Ефтимова Глорија Линд 1963 Радио Скопје Ана Липша Тофовиќ Џакомо Пучини Аида Драгослав Ортаков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат