Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ТВОРЕЦ СО ХУМОРИСТИЧЕН-САТИРИЧЕН ИЗРАЗ
РАЗГОВОР СО СОНИ ПЕТРОВСКИ, КОМПОЗИТОР

Периодика: Утрински весник Датум: 30.10.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
РАЗЛИЧНО ТРЕТИРАНИ КОНЦЕРТИ
кон концертот на патрик дер - пијано, „интерфест 2000“

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОВТОРНО ЏЕЗ!
ЗАВРШИ 19-ОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Утрински весник Датум: 27.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ДИНАМИЧЕН ТАНЦУВАЧКИ СТИЛ
кон отворањето на скопскиот џез фестивал

Периодика: Утрински весник Датум: 23.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СВИНГИНГ МАКЕДОНИЈА СО АТМОСФЕРА НА ВОЗВИШЕНОСТ
нов компакт диск на дд синтезис

Периодика: Утрински весник Датум: 17.10.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА МАЈСТОРКАТА ШКОЛА ПО СОЛО – ПЕЕЊЕ
интерфест - битола, 2000

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ОКТОМВРИСКАТА НАГРАДА ЗНАЧИ САМО ПОЧЕТОК
душка тасевска, виолончелист

Периодика: Утрински весник Датум: 14.10.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПАТНИЦИ НИЗ МЕДИТЕРАНОТ
за компакт дискот на групата „фолтин“

Периодика: Вечер Датум: 13.10.2000

Автор: емилија џипунова Категорија: критика
БОГАТА ПАЛЕТА НА БАЛЕТСКАТА ЛЕКСИКА
кон тан-проектот „една друга рака“, млад отворен театар

Периодика: Утрински весник Датум: 12.10.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
БАХОВА ВЕЧЕР СО ЈАНИНКА НЕВЧЕВА
интерфест 2000

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2000