Наслов:

ПРИЈАТЕН КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

кон концертот на македонската филхармонија

Објавено на: 19.02.2015
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Н. Римски-Корсаков: Увертира од операта „Царска ноќ“, Д. Шостакович: Концерт за виолончело и оркестар, бр. 1, Оп. 107, В. Николов: „Горе и долу“ - три слики од „Книгата на промени“, И. Стравински: Суита од балетот „Жар птица“
Учесници:
Македонска филхармонија, Владимир Куленовиќ, Маја Богдановиќ

Клучни зборови:
Македонскa филхармонија Увертира Владимир Куленовиќ Суита Маја Богдановиќ Стравински Царска ноќ Шостакович Концерт за виолончело и оркестар бр. 1 Оп. 107 Николов Горе и долу Марко Коловски Книгата на промени Римски-Корсаков Жар птица Македонско радио - Радио Скопје 2015

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат