Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ДОСТОЈНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ИЗВОРНИОТ ФОЛКЛОР

Периодика: Дневник Датум: 15.09.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НАЈДОБРИОТ КОНЦЕРТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО СЕ ОДРЖА ВО СКОПЈЕ
концерт на максим венгеров во домот на арм

Периодика: Дневник Датум: 31.08.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ВО СКОПЈЕ СВИРЕШЕ ВЕНГЕРОВ
кон концертот на рускиот виолинист максим венгеров

Периодика: Вечер Датум: 30.08.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
БОДАН И ТАТНЕЖИТЕ ВО СТОБИ
концерти

Периодика: Вечер Датум: 22.08.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДЕВОЈКАТА СО АНГЕЛСКИ ГЛАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РАМНОТЕЖА И ХОМОГЕНОСТ НА ЗВУКОТ
кон концертот на камерниот оркестар на македонската филхармонија на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
И ОД МЛАДИТЕ МОЖЕ МНОГУ ДА СЕ НАУЧИ
концерт на светскиот младински оркестар на музичка младина

Периодика: Дневник Датум: 08.08.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА БАХ
кон концертот на камерниот оркестар на музичката младина на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЅВЕЗДЕНИТЕ МИГОВИ НА ВИРТУОЗНОТО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на пијанистот симон трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВЕН СПОЈ НА МЛАДОСТА НА ПИЈАНИСТОТ И ДЕЦЕНИСКОТО ИСКУСТВО НА ОРКЕСТАРОТ
концерт на дарко костовски со „загрепските солисти“

Периодика: Дневник Датум: 03.08.2000