Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ИСКОНСКА ПОТРЕБА ОД ЉУБОВ
КОН КОРЕОДРАМАТА „ТУТУНОБЕРАЧИТЕ“, КОРЕОГРАФ ЈАГОДА СЛАНЕВА, МУЗИКА ВЕНКО СЕРАФИМОВ

Периодика: Утрински весник Датум: 02.12.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЕКСПЛОЗИЈА НА ЗВУЦИ И БОИ
за концертот на триото од словенија

Периодика: Вечер Датум: 27.11.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КРЕАТИВНА ЗРЕЛОСТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент леонид николаев

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
И ВО МАКЕДОНИЈА ИМА КОМПОЗИТОРИ
за концертот на македонската филхармонија со дела од македонски композитори

Периодика: Вечер Датум: 23.11.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НОВО ДЕЛО И ВРВНО МУЗИЦИРАЊЕ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.11.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЛШЕБНИК НА ВИОЛИНА
Кон концертот на македонската филхармонија, даниел рун - виолина, диригент патрик штруб

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.11.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
КОРЕНИ И ЦУТОВИ
ИНТЕРВЈУ ДРАГАН ДАУТОВСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 03.11.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АРТИСТИЧКАТА УМЕТНОСТ И ПРИСТОЈНА ВОКАЛНА ТЕХНИКА
„тоска“ од џакомо пучини - опера при мнт

Периодика: Дневник Датум: 30.10.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СТАРОТО ИЗДАНИЕ СО НОВИ ПРАШАЛНИЦИ
ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Периодика: Вечер Датум: 30.10.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА
„интерфест„ битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.2000